zaterdag 3 april 2010

Nationale Kampioenschapsveldwerkwedstrijd te Hilvarenbeek


Zaterdag 13 maart jl. organiseerde de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers een kampioenschaps en jeugdveldwerkwedstrijd te Hilvarenbeek. In totaal deden er in de Kampioensklasse 12 honden mee, waaronder 3 heidewachtels, 2 grote munsterlanders, 4 drentse patrijzen, 1 weimaraner korthaar, 1 weimaraner langhaar en onze Bracco Italiano Donna. Keurmeester was de heer H. Companjen. Na de loting bleek dat we beurt 11 hadden.

Voor het eerst in deze klasse tussen louter jagers en ervaren voorjagers met even ervaren honden. Tijdens onze beurt liep Donna mooie ( wel wat grote ) slagen en keerde zij iedere draai keurig op de wind. Een goede kophouding met als beloning even voorstaan op 2 partijzen. Ik kwam lang niet in de buurt maar was zeker tevreden over dit resultaat. Aan het einde van dit veld gaf de keurmeester aan nog een tweede veld te bezoeken met helaas geen resultaat.

Uiteindelijk viel alleen een achtjarige Heidewachtel in de prijzen met een meer dan keurige ZG. Op naar de volgende wedstrijd en wat is veldwerk top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten